Mono panelen (zwart)

                                                            

                                                                                                                                      Hanover solar HS280M-30D

De zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel bestaan uit één kristal. Het oppervlak van mono kristallijne zonnecellen heeft geordende elektroden en is egaal zwart.
Deze zonnepanelen hebben het hoogste rendement. Mono kristallijne zonnepanelen hebben enkele procenten meer opbrengst dan polykristallijne.
Deze panelen zijn duurder, maar hebben een hoger rendement per oppervlakte. De beste keuze voor het behalen van een maximale rendement en bij een beperkte ruimte.

De mono zonnepanelen die wij op dit moment gebruiken hebben een vermogen van 280 en 300 Wp

 

Poly panelen (blauw)

 

                                                          

Poly zonnepanelen                                                                                                     Trina Solar TSM – 275 PD05

 

In een polykristallijn zonnepaneel bevinden zich zonnecellen die bestaan uit meerdere grove kristallen. Een poly kristallijne zonnecel vertoont een soort gebroken schervenpatroon.
De poly kristallijne zonnepanelen zijn gunstiger geprijsd en bieden een redelijk hoog rendement, hoewel minder rendement dan mono kristallijne zonnepanelen.
Wanneer er genoeg ruimte op een dak aanwezig is, is dit de beste keuze.

De poly zonnepanelen die wij op dit moment gebruiken hebben een vermogen van 275 Wp

 

Glas – glas panelen

                                                                                        

                                                                                                                                               NS station Wijchen

                                                                                                                                      Hanover solar HS300M-30D  

 

 

Deze zonnepanelen zijn amper van de reguliere zonnepanelen te onderscheiden.

Het enige verschil: de achterkant bestaat niet uit kunststof maar uit glas. Daarnaast kunnen glas-glas zonnepanelen ook zonder frame worden aangeschaft. De panelen zijn maar 2 mm. dik en zijn gemaakt van glimmend materiaal. Wanneer u niet van blinkende panelen houdt zijn er ook matte glas-glas zonnepanelen beschikbaar.

De voordelen van glas-glas zonnepanelen.

Om de voordelen van glas-glas zonnepanelen te illustreren, is het allereerst van belang om te weten hoe een regulier zonnepaneel is opgebouwd. Deze bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en de achterzijde is een laag met kunststof folie.

Glas-glas zonnepanelen daarentegen bestaan uit een laag glas, een laag zonnecellen en vervolgens nog een laag glas. De degradatie (opbrengst verlies na jaren) van deze panelen is hierdoor veel lager, dit zorgt voor een langere levensduur en een hogere opbrengstgarantie van de glas-glas-zonnepanelen.
Op den duur hebben glas-glas zonnepanelen, volgens de fabrikanten, 25% meer opbrengst dan de traditionele panelen. De investering in glas-glas zonnepanelen is echter wel een stukje hoger. De investering wordt op den duur wel weer goed terugverdiend. Als er gekeken wordt naar de totale kosten en de totale opbrengst kan geconcludeerd worden dat de glas-glas panelen verhoudingsgewijs goedkoop zijn.